Ένα 3ήμερο που τα είχε όλα… Hellenic Game Jam 2012

Για τους λάτρεις της ανάπτυξης video games στην Ελλάδα, ήταν γνωστό εδώ και μήνες! Εμείς γράψαμε για αυτό, αλλά κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί το πως θα ήταν αν δεν είχε συμμετάσχει σε κάποιο παρόμοιο στο εξωτερικό ή έστω διαβάσει ή ακούσει για τέτοιες διοργανώσεις. Το καταπληκτικό ήταν ότι εκείνες τις ημέρες είχαμε 3 παράλληλες εκδηλώσεις!

Για φωτογραφίες, video, ενημερώσεις και για ότι άλλο σχετικό μπορείτε να επισκεφτείτε τις σχετικές σελίδες στο Facebook: Hellenic Game Jam 2012Hellenic Game Jam Arena αλλά και του Knowledge Fair και να ξαναθυμηθεί τε τις στιγμές των ημερών αλλά και να ενημερωθείτε για το τι είναι όλα αυτά τα όμορφα!

Ξεκινώντας από το ίδιο το Game Jam, με ποσοστό συμμετοχής που άγγιζε το 70% κατά την έναρξη του τη Παρασκευή χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα επιτυχές! Βέβαια ήταν έκδηλη η απουσία των βετεράνων  του χώρου οι οποίοι δικαιολογούνται όμως γιατί… ήταν οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης, «έτρεχαν» events και είχαν να μιλήσουν στο Knowledge Fair!

Από την άλλη εκτός των «γνωστών-αγνώστων» υπήρχαν και πολλές και νέες απροσδόκητες εμφανίσεις. Ομάδες συστάθηκαν επί τόπου από άτομα που δεν γνωρίζονταν μέχρι εκείνη τη στιγμή και καταλαβαίνουμε ότι το να καταφέρεις να παράξεις κάτι ολοκληρωμένο ξεκινώντας από το μηδέν, μια και κανείς δεν γνώριζε το θέμα του διαγωνισμού μέχρι την ανακοίνωσή του μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών και τη σύναξη των ομάδων, έχοντας στη διάθεση σου με το ζόρι 48 ώρες είναι άθλος από μόνος του.

Ο χώρος της διοργάνωσης ήταν κάθε άλλο παρά ο καταλληλότερος: άνετος, παρείχε την κατάλληλη «απομόνωση» μεταξύ των διαγωνιζόμενων, αλλά και συνάμα την αίσθηση της άνεσης. Κάποιοι παρόλα αυτά επέλεξαν να «στριμωχτούν» σε ανήλιες γωνίες, αλλά όπως ξέρουμε δεν υπάρχουν όρια έκφρασης και δημιουργίας.

Φυσικά οι συνθήκες δεν ήταν τόσο σκληρές σαν σε εκστρατεία μια και υπήρχαν όλες οι ανέσεις του καλού φαγητού, της ανάπαυσης σε κρεβάτι, του δυναμωτικού ποτού και άφθονο νερό! Τι άλλο να ζητήσει κανείς για να φτιάξει ένα video game σε 2 μέρες;

Ομολογώ ότι δεν ήμουν παρών κατά την παρουσίαση των video games και την απονομή που ακολούθησε, αλλά κατάφερα να τη παρακολουθήσω όλη γιατί φυσικά και μεταδόθηκε ζωντανά με live stream! Δεν χρειάζεται να γραφτεί ότι όλα ήταν δημιουργίες με top-of-the-top τεχνολογία αιχμής.

Ανυπομονούμε για το επόμενο κι ας έρθει και κάνας ξένος να κοντραριστεί να δούμε που βρισκόμαστε κιόλας!

Δίπλα από το κτίριο του Game Jam ήταν ο χώρος του Game Jam Arena στον οποίο είχε στηθεί ο εξοπλισμός για τους ημιτελικούς και τελικούς του League Of Legends! Σίγουρα κάτι που πρέπει να προχωρήσει στην Ελλάδα επίσης αλλά ομολογώ και κάτι που δεν ήξερα και παρακολουθούσα.

Βέβαια, είχα μόνο διαβάσει για κάτι παίκτες με στολές που μοιάζουν με αυτές των οδηγών της F1 ίσως που με εκατοντάδες κλικ του ποντικιού ανά λεπτό κέρδιζαν αρκετά για τις συντάξεις της Ελλάδας παίζοντας StarCraft στη μακρινή Κορέα γεμίζοντας γήπεδα όπως το Ο.Α.Κ.Α. αλλά δεν περίμενα ότι υπάρχει και εδώ.

Σίγουρα δεν θα ισχυριστεί κανείς ότι ήταν κάτι συγκρίσιμο όμως η προσέλευση ήταν κάθε άλλο παρά μικρή και επίσης υπήρχε πλήρη on-line μετάδοση μέσω live stream! Καιρός να αλλάξω κατεύθυνση στα video games; (αν και το μόνο που σκέφτομαι είναι τα αρθριτικά στα δάκτυλα αν πρέπει να έχω αυτό το rate πατημάτων πλήκτρων ποντικιού).

Από τις εταιρίες του χώρου ξεχωρίσαμε τα περίπτερα της Games2Gaze και της Flipped Horizons στον χώρο αλλά και του  zoo.gr, τη πληθώρα XBOX360 και εταιριών hardware video games (αν τα περιγράφω καλά) ενώ οι εκδηλώσεις καλύφθηκαν από το cowboy.tv.

Τέλος σε διπλανό κτίριο (το 3ο της εκδήλωσης εκτός των υπολοίπων όπως της εστίασης) δόθηκαν ομιλίες σύμφωνα με το πρόγραμμα που κάπου αναρτήθηκε από την Aventurine, Games2Gaze και Flipped Horizons όσων αφορά εταιρίες της ανάπτυξης video games.

Αλλά οι δραστηριότητες δεν σταματούσαν εκεί: στο περίπτερο της Flipped Horizons κάποιος μπορούσε να ρωτήσει και να μάθει για το πως δημιουργούνται τα video games από την αρχική ιδέα, τα προσχέδια, μέχρι το τέλος ενώ κάποιοι τυχεροί μπόρεσαν να γίνουν οι «ήρωες» κάποιων από τα video games τους συμμετέχοντας οι ίδιοι στην «ζωντανή» έκδοσή τους επί τόπου!

Αυτά κι άλλα πολλά συντελέστηκαν σε μόλις 3 ημέρες…

Γενικά, η όλη διοργάνωση ήταν άριστη, υπήρχε προσέλευση παρά το μέρος της φιλοξενίας της ήταν το Λαύριο (1-1,5 ώρα εκτός Αθηνών οδικώς) και όλοι έχουν τα καλύτερα να πουν! Το μόνο ίσως που δεν υπήρχε ήταν η ομαλή ενημέρωση για το πρόγραμμα ομιλιών του Knowledge Fair και η πληροφόρηση γενικά (όπως για τον τόπο στάθμευσης των οχημάτων μεταφοράς προς το Τεχνολογικό Πάρκο που φιλοξένησε τις διοργανώσεις) αλλά αυτά δεν μπορούν να θεωρηθούν σημαντικά!

Αργεί το επόμενο;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s