Ομάδα του μήνα [Ιαν 2013]: Atropos Studios

Η Atropos Studios είναι ομάδα του μήνα για τον Ιανουάριο κι ελπίζουμε το ποδαρικό που μας κάνει να είναι με το «καλό» πόδι! Είναι μια παλαιά εταιρία του χώρου των video games αλλά έχει επίσης ένα ακόμα προσόν. Κρύβει ένα θρύλο των video games που δεν είναι άλλος από τον Άλκη Πολυράκη!

Με τον Άλκη δυστυχώς δεν καταφέραμε να συνεργαστούμε αν και το επιδιώξαμε στο παρελθόν κι όχι γιατί δεν το θέλαμε αλλά ένεκα ανωτέρας βίας. Όμως, ναι, ανελλιπώς τον «παρακολουθώ» πολλά χρόνια τώρα. Συνεπώς ας μου επιτραπεί να κάνω κάποιες αναφορές στη προσωπικότητα αυτή του χώρου πριν προχωρήσουμε στα της εταιρίας.

logo17c

Λέω προσωπικότητα γιατί δεν είναι μόνο θρύλος της ανάπτυξης video games μια και αναπτύσσει χρόνια τώρα video games με ειδίκευση σε ένα πολύ δύσκολο είδος, τολμώ να πω, αυτό των Adventures. Αλλά και γιατί είναι φανατικός gamer και τιτλούχος πρωταθλημάτων video games (πολύ πριν γίνει μόδα σήμερα στην Ελλάδα…) με ιδιαίτερη έφεση το Kick Off 2!

(Πιστεύω ότι το ποσοστό των αναγνωστών που θα κάνει μια παύση για να αναζητήσει στην αγαπημένη μηχανή αναζήτησης το τι εστί Kick Off είναι αρκετά μεγάλο αλλά σε αυτές τις εποχές ζούμε!)

Φυσικά η ενασχόληση του με τα video games δεν σταματάει σε όσα περιέγραψα ήδη αλλά πρόσφατα κάπου πήρε το μάτι μας ένα «εποχιακό» Χριστουγεννιάτικο video game που απέκτησε και video στο YouTube, παρόλο που είχε γραφτεί πριν μερικά χρόνια για μια καταπληκτική πλατφόρμα: Αυτή της Amiga! (Άλλη μια παύση για αναζήτηση στο internet… τι είναι Amiga).

Φυσικά, ο ίδιος ο Άλκης το αποκαλύπτει στη σελίδα του στο Facebook: «I made this Amiga Christmas game in 10 days for a contest three years ago. It’s kind of fun, but I can’t believe somebody bothered to make a longplay and upload it on YouTube!». Το παιχνίδι ονομάζεται: «Cornelius Saves Christmas«.

Που αλλού συναντάμε τον Άλκη όλη αυτή την εικοσαετία και βάλε; Φανατικός ενεργός αναγνώστης ελληνικών περιοδικών video games με τις περισσότερες ίσως καταχωρήσεις σε αυτά, φανατικός Kick Off 2 player ακόμα και σήμερα και τιτλούχος όπως είπαμε, game developer με βραβευμένο video game στο ενεργητικό του (το Diamonds in the Rough).

Επίσης στις συναντήσεις του Συλλόγου και σε πάμπολες άλλες διοργανώσεις κι ημερίδες πέρα των interviews όπως αυτό στο Adventure Advocate το 2007: Αλκης Πολυράκης – Atropos Studios, «Diamonds in the Rough». Είναι τόσα αυτά όλα που θέλει από μόνο του αφιέρωμα στα «Πρόσωπα» που φιλοξενούμε!

Για όσους δεν το γνωρίζουν, εδώ και ένα δίμηνο ξεκίνησε να εργάζεται στο PC Master (δεν ξέρω αν έχει μείνει άλλο ανεξάρτητο περιοδικό για video games – αν και για PC η ύλη του), όπου εκτός από άρθρα και reviews γράφει και μια στήλη για adventure game design για εκκολαπτόμενοyς game developers!

Ας επιστρέψουμε όμως στην Atropos Studios ώστε να σταματήσει να φταρνίζεται ο αγαπητός Άλκης, η οποία προηγείται της έκρηξης του 2007-2008 (την οποία χρονική στιγμή αυθέραιτα έχουμε ορίσει και την χρησιμοποιούμε ως σημείο αναφοράς αλλά δεν απέχει από τη πραγματικότητα).

Σήμα της εταιρίας η Ατροπός (τώρα ψάχνουμε για Ελληνική Μυθολογία…) που δεσπόζει στο αντίστοιχο ιστοχώρο και φυσικά και θα είναι μια από τις ερωτήσεις που δεν παραλήπουμε ποτέ να κάνουμε: Το πως προέκυψε. Για όλα αυτά κι άλλα τόσα όμορφα τις επόμενες μέρες έχουμε ομάδα του μήνα την Atropos Studios.

Καλή Χρονιά!!!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s