Ομάδα του μήνα [Δεκ 2013]: inStorium Games

Συνεχίζοντας το σερί της νέας χρονιάς αφιερωμάτων σε ομάδες ανάπτυξης από Ελλάδα, οι οποίες είναι νεοεισερχόμενες με ένα-δύο χρόνια μόλις στην αγορά, αυτό το μήνα φιλοξενούμε την inStorium Games. Μια νέα ομάδα με αρκετούς όμως έτοιμους τίτλους στον ίδιο χρόνο που απαιτείται συνήθως για ένα μόλις παιχνίδι!

Το γράφω αυτό γιατί στο μικρό για ομάδα ανάπτυξης διάστημα αυτό έχει ήδη κυκλοφορήσει 2 παιχνίδια για smartphones (σε iOS, Android και Amazon), το Lovely Couple και Dr.Brain ενώ έχει ένα ακόμα σε beta έκδοση το Bad Bunnies Seasons. Αν προσθέσουμε και το παιχνίδι Fall στη παραγωγή τότε πραγματικά δεν μπορεί να πει κανείς ότι ακόμα ψάχνεται στο χώρο.

inStorium Games - LOGO - rectangle

Στο φετινό διαγωνισμό Game of the Year 2013 που διοργανώνει το GameWorld όσοι αγαπάτε την inStorium Games αλλά πρωτίστως χαίρεστε με τα παιχνίδια της και πιστεύετε ότι αξίζουν μπορείτε να ψηφίσετε όσα συμμετέχουν στο Greek Game of the Year 2013Εκτός της ομάδας αυτής θα βρείτε προς ψήφιση και πολλά – πάρα πολλά άλλα παιχνίδια από την ανύπαρκτη ελληνική βιομηχανία video games…

Θα σχολιάσει κάποιος ότι δεν είναι όλα τα παιχνίδια “καθαρόαιμα” μια και στη σελίδα της inStorium Games γίνεται εκτενής αναφορά στη συνεργασία της με μια Αγγλική εταιρία για τουλάχιστον τρία παιχνίδια από τα προαναφαιρόμενα. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε και την συνεργασία της inStorium Games με τη Traptics πριν μερικούς μήνες.

Για μας, το ζητούμενο κάθε ομάδας μικρής ή μεγάλης ανεξάρτητα της νομικής υπόστασής της πέρα από τις “εσωτερικές παραγωγές” θα πρέπει να είναι οι συνεργασίες. Άλλωστε καμιά μεγάλη εταιρία του εξωτερικού ή έστω κάποια που δεν γνωρίζουμε δεν ξεκίνησε πλήρης κι ανεξάρτητη και μάλιστα για πολλές είναι ένα μεγάλο ποσοστό του εισοδήματος τους!

Στο κάτω κάτω αν είναι να βγαίνουν διασκεδαστικά κι επιτυχημένα παιχνίδια που μας καθηλώνουν πίσω από μια οθόνη δεν μας ενδιαφέρει κατά βάθος αν έχει γίνει από συνεργασία ή όχι. Σημασία έχει να χαράξει μια αξιόλογη πορεία στο χρόνο και να συντελέσει με το τρόπο του στη δυναμική της ανάπτυξης video games στο περίγυρό μας.

Οι πρώτες αναφορές για την inStorium Games έρχονται το 2012, ένα χρόνο κι ένα μήνα πριν ακριβώς τον Νοέμβριο του 2012. Άλλωστε δεν είναι τυχαία η χρονική περίοδος μια και η inStorium Games είχε μόλις κερδίσει τότε τη τρίτη θέση στο πρώτo Game Jam που είχε διοργανώσει στο Λαύριο με μεγάλη επιτυχία ο Πανελλήνιος Σύλλογος Δημιουργών Λογισμικού Ψυχαγωγίας!

Το παιχνίδι με το οποίο διακρίθηκαν στο Game Jam ήταν το After Dark ενώ λίγους μήνες μετά, τον Ιανουάριο αυτής της χρονιάς (2013), κερδίζει την πρώτη θέση στο IEEE NTUA Student Branch Game Jam με το παιχνίδι Terram Novam! Η ομάδα αυτή αν και νέα όσο γράψαμε δεν σταματάει μόνο στα προς διάθεση παιχνίδια αλλά μας χαρίζει video games διαγωνισμών.

Μόλις πρόσφατα πριν τέσσερεις βδομάδες η inStorium Games ήταν παρούσα σαν διαγωνιζόμενη ομάδα στο HGDA Game Jam 2013 (που επίσης διοργάνωσε ο Σύλλογος στην Αθήνα με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία σε σχέση με το πρώτο) αν και αυτή τη φορά δεν ήταν στις τρεις πρώτες νικήτριες θέσεις με το παιχνίδι Sweetheart.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε κι άλλα για αυτή την ομάδα που δεν υπολείπεται σε τίποτα από μια οποιαδήποτε άλλη εταιρία του χώρου αλλά καλύτερα ας μας αποκαλύψουν οι ίδιοι τα υπόλοιπα. Για το μήνα Δεκέμβριο λοιπόν και ως τη χρονιά, Ομάδα του μήνα η inStorium Games! Σε λίγες μέρες και η πλήρης συνέντευξη μόνο στο AL.I.V.E.

Γεώργιος Χιώτης

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s